#34 Czekolada

★★★★★★★★☆☆
Culinary Fest – aksamitna gorąca czekolada



Knajpka, która zaproponowała tradycyjny, ale bardzo przyjemny zestaw: filiżanka czekolady i jabłko pieczone z prażonymi orzechami, miodem, marcepanem w polewie z gorzkiej czekolady.

Czekolada do picia – pychota! Gęsta, aksamitna, ciepła – idealna na jesienną pogodę. Jabłko apetycznie podane – w całości, z czerwoną skórką – nie widać, co czeka na nas w środku. A pod ciasteczkiem, w wydrążonym owocu schowane były migdały i orzechy. Po wlaniu do środka odrobiny czekolady – niebo w gębie Jedynie można się przyczepić do miękkości owoca – ciężko było go zjeść łyżeczką, powinno posiedzieć w piecu jeszcze kilka chwil.



Wystrój miejsca raczej surowy, w stonowanych barwach – chyba wolę kawiarenki bardziej przytulne, z poduchami i ciepłym światłem. Tutaj z sufitu zwieszone były papierowe prosiaki – średnio to pasuje do kawiarni, ale wystawa to wystawa smile emoticon Może wisiały i może pasowały bo czekolada nie jest tylko kawiarnią – w menu są też przekąski, humus i piwo.

Podsumowując:
Ocena: 7,75. Wpadniemy tu jeszcze w jakiś ciemny, chłodny dzień na filiżankę klasycznej czekolady.


Komentarze